Tiedote: Valot päälle! -kirja kutsuu keskusteluun

with Ei kommentteja

pylvaat_energiansaasto2-300x235

Valot päälle! -kirja on puolueeton tarina energiasta
Rohkea ja kansanomainen kirja, joka ei aja kenenkään etua

 

Tuomas Vanhanen, 29, kyllästyi helposti leviäviin perättömiin väitteisiin ja huolestui energian perustietojen tasosta: “Energia-asiat ovat vaikeita, monimutkaisia ja poliittisesti värittyneitä. Puolueetonta tietoa on hankala löytää. Jopa lukion oppikirjan välistä löytyvä energialiite saattaa olla alan lobbarijärjestön tuottama.”

Niinpä tekeillä on nyt kirja, jonka luettuaan jokaisella meistä on mahdollisuus ymmärtää, mitkä iskulauseet pitävät paikkansa, milloin fanaatikot tai kriitikot liioittelevat sanomaansa, kierteleekö kansanedustaja suoraa faktaa ja onko toimittaja tarttunut epähuomiossa syöttiin. Valot päälle! näyttää molemmat puolet asioista, jotka eivät ole mustavalkoisia ja takaa jokaiselle perustiedot energia-asioista. Kirja on suunnattu kaikille suomalaisille riippumatta siitä, kannattaako tuulivoimaa, ydinvoimaa vai onko huolestunut oman arjen energiankulutuksestaan. Tiedätkö sinä esimerkiksi sen, paljonko energiaa laturisi kuluttaa, jos se unohtuu vuodeksi seinään?

Energia-alalla on kirjallisuutta jo ennestään, mutta näin rohkeaa, kansanomaista ja hauskaa teosta ei ole vielä nähty. Valot päälle! on jokaisen kodin perusteos, johon voi aina tukeutua. Uusia teknologioita tulee ja menee, mutta perusasiat pysyvät. Sivuja koristavat hauskat piirrokset eläimistä, joiden avulla tylsät ja hankalat asiat muuttuvat helposti ymmärrettäviksi. Kirja sopii yhtä hyvin vihreän radikaalin järkioppaaksi tuuli- ja aurinkovoimaan kuin joululahjaksi äidille, joka miettii kodin energiaratkaisujen uudistamista.

Valot päälle! on saatavilla vuoden 2016 loppuun mennessä ja sille on myönnetty Tiina- ja Antti Herlinin säätiön apuraha Ilmasto, muutos! -teemahaussa.Kirjan puolueettomuus varmistetaan kattavalla kansalais- ja etujärjestöjen kuulemisella. Lausunnot ja kommentit tulevat kaikkien avoimesti nähtäväksi. Kirjaa tehdään lukijoita osallistavasti, joten halukkaat voivat osallistua keskusteluun ja saada energiavinkkejä käyttämällä tunnistetta #valotpäälle esimerkiksi Twitterissä ja Facebookissa.

Kirjaa odotellessa Vanhaselta on ilmestynyt myös ilmainen Energia - kaiken nyrkkisääntö -opas, jossa pääsee ihailemaan kirjaan tulevaa kuvitusta ja saa hyvän johdatuksen kirjan teemoihin (sähköpostilistan jäsenille):
http://tuomasvanhanen.fi/blogi/kirjotin-sinulle-oppaan-energia-kaiken-nyrkkisaanto/

 

Kirja:

http://www.valotpaalle.fi

 

Tietoa kirjoittajasta:

Diplomi-insinööri, vuoden 2012 energialähettiläs
http://tuomasvanhanen.fi/

 

Lisätiedot:
Tuomas Vanhanen
tumu@tuomasvanhanen.fi
+358 44 525 2409

tumu-tiedotekuva

Teksti: Hanna Sairanen

Kuva: Tytti Turpeinen