NÄISTÄ ON HYÖTYÄ

Tervetuloa omaan kotikirjastooni. Olen nostanut tälle sivulle esiin mielestäni parhaat opukset ja muut lähteet, ja olen itse havainnut jokaisen näistä timanttiseksi teokseksi. Vähintään näistä kaikista on hyötyä. Jos haluat ymmärtää enemmän muun muassa energiasta ja ympäristöstä, olet oikeassa paikassa.

Nämä lähteet ovat auttaneet minua ymmärtämään maailmaamme hieman paremmin. Toivottavasti niistä on sinullekin hyötyä. Jos sinulla on joku teos mielessä, joka ei vielä täältä löydy, laita ihmeessä viestiä niin otan teoksen lukujonoon!

Kirjahylly-blogi-2


KIRJAT

Alla on lyhyt kuvaus lukemistani kirjoista, joista jokainen on antanut lisää ymmärrystä ja herättänyt miettimään. Jos mietit, mitä kannattaisi lukea, niin selaa ainakin nämä esittelyt läpi.

 

 

Limits to Growth; Meadows, Meadows, Randers, Behrens, Club of RomeLimits to growth Club of Rome

"Every day of continued exponential growth brings the world system closer to the ultimate limits to that growth. A decision to do nothing is a decision to increase the risk of collapse. We cannot say with certainty how much longer mankind can postpone initiating deliberate control of his growth before he will have lost the chance for control."

Kasvun rajat (1972) esittelee nimensä mukaisesti yksinkertaisesti jatkuvan kasvun mahdottomuuden yksinkertaisin esimerkein. Massaschutes Institute of Technology:n tutkijoiden tekemän mallinnuksen pohjalta tehtyjen johtopäätösten ydinviesti on, että hallitsematonta väestön- ja kulutuksen kasvua seuraa väistämätön elintason ja väestön romahdus - ellei mitään tehdä. Kirjaa auttaa ymmärtämään, miksi kasvulla on rajat ja mihin hallitsematon kasvu johtaa.

Ihminen voi kuitenkin tehdä jotain ennen kuin maailma peittyy saasteisiin ja eksponentiaalinen kasvu lopulta romahduttaa yhteiskunnan. Kaksi tärkeintä asiaa on kirjan mukaan väestönkasvun hallittu hillitseminen sekä talouskasvun tasoittaminen.

Kirjasta on tehty myös kaksi päivitettyä versiota, viimeisin vuonna 2004. 

Alkuperäinen julkaisu on saatavilla .pdf-muodossa ilmaiseksi, sekä ostettavissa painettuna versiona.

 


 

 

Sustainable Energy Without Hot Air, David JC MacKaySustainable Energy Without hot air

Kestävää energiaa ilman haihattelua, voisi olla Cambridgen professori MacKayn vuonna 2008 julkaiseman kirjan suomennos. Kirja käy kiihkotta ja mihinkään suuntaan kumartelematta läpi Iso-Britannian mahdollisuudet kattaa energiankulutuksensa kestävillä kotimaisilla lähteillä. Kirja sopii kaikelle kansalle. Insinöörinmielisiä kiinnostavat tekniset yksityiskohdat ovat pääosin omassa osiossaan. 

Ehdoton lukusuositus! 

Professori MacKay yhdistelee arkielämän esimerkkejä, fysiikan elementtejä ja karttakuvia kertoen vaihe vaiheelta minne energiaa kuluu, mistä sitä voi saada ja kuinka NIMBYismi (Not in my backyard) leikkaa suuren osan uusiutuvan energian mahdollisuuksista. 

Kirja auttaa ketä tahansa ymmärtämään perusasiat energian kulutuksesta ja tuotannosta - yksinkertaisten kuvien ja esimerkkien kautta.

Sustainable Energy Without Hot Air on saatavilla sekä ilmaisena .pdf-kirjana että ostettavissa painettuna versiona.


Muita lukemisen arvoisia kirjoja aiheeseen liittyen:

Lukemisen arvoisia kirjoja aihetta sivuten: